Hoe zit het met suiker in Wilhelmina producten?

Alle producten van Wilhelmina pepermunt bevatten als één van de belangrijkste smaakmakers suikers. Alle soorten suikers voorzien je lichaam van energie, maar niet van de nodige vitamines, mineralen en vezels. Onderzoek heeft uitgewezen dat het eten van te veel suikers kan bijdragen aan het ontstaan van verschillende gezondheidsklachten en overgewicht. Het Voedingscentrum adviseert daarom voor volwassenen een maximale dagelijkse inname van 90 gram suiker. Als producent van suikerhoudende producten voelt Fortuin zich betrokken om consumenten te helpen zich hiernaar te leven.
 
Het is dus van belang om niet te veel suikers te consumeren en tevens gevarieerd te eten. Dat geldt ook voor de consumptie van onze pepermunt. Een pepermuntje bevat ongeveer 4.6 gram suiker, wat gelijk staat aan 18.8 kcal. We stellen de consument graag in staat om op de dagelijkse inname van suiker te kunnen letten door er voor te zorgen dat de consument deze beslissing kan baseren op de juiste informatie. Daarvoor vermelden we de hoeveelheid suikers die onze producten bevatten op de verpakking van onze producten.
 
Als vooraanstaand producent van pepermunt volgen we tevens de meest recente ontwikkelingen omtrent alternatieve grondstoffen op de voet, om zo een evenwichtig assortiment aan te kunnen bieden. Een voorbeeld hiervan zijn de suikervrije alternatieven van Fortuin.
 
Voor meer informatie over het belang van gezonde voeding en een actieve levensstijl verwijzen we je graag door naar het Voedingscentrum.
 
Heb je nadere vragen over suikers en onze producten, dan kun je een mail sturen naar info@fortuin.com en wij vertellen er graag meer over.
 
Blijf vooral genieten, maar doe het wel bewust!