Fortuin   

Wilhelmina is onderdeel van Fortuin. Het bedrijf begon in 1842 als banketbakkerij en is opgericht door Willem Hendrik Fortuin in Lemmer. Niet veel later verhuisde de banketbakkerij naar Dokkum, waar we vandaag de dag nog steeds te vinden zijn.

We ontwikkelden ons door de jaren heen van luxe suikerbakkerij tot innovatieve suikerwerkfabriek. Wilhelmina kent dus een lange geschiedenis waar we ontzettend trots op zijn. Een verfrissing is van alle tijden en dat zien we in die rijke geschiedenis ook heel goed terug.

Wilhelmina blikken  

In 1977 brachten we ons eerste Wilhelmina blik uit. De pepermuntjes konden op die manier niet alleen goed bewaard worden, de blikken zagen er ook nog eens mooi uit. We hadden toen niet kunnen overzien dat we die blikken jaren later nog steeds zouden gebruiken. Na dat eerste blik volgden namelijk nog vele varianten met verschillende afbeeldingen van leden van de Nederlandse Koninklijke familie. Wat te denken van het blik voor de inhuldiging van Wilhelmina, of het bijzondere blik ter gelegenheid van het huwelijk van Willem Alexander en Maxima?

Naast de blikken met leden van het Nederlands koningshuis, hebben we ook blikken voor speciale gelegenheden ontwikkeld. Een Fries blikje, een Delfts blauw blik en een Hollandse zijn slechts enkele mooie voorbeelden.

Vegan 

Bij Wilhelmina dragen we graag bij aan een betere wereld. Onze producten zoals onze singlepacks zijn de laatste jaren daarom steeds meer voorzien van een duurzame verpakking. Dat zorgt elk jaar voor maar liefst 22.794 kg minder plastic! Onze producten zijn ook steeds vaker vegan.

Nieuwsgierig naar de laatste trends? Bekijk ons verfrissende assortiment. In 1977 brachten we ons eerste Wilhelmina blik uit. Hierna volgden nog vele varianten met verschillende afbeeldingen van leden van de Koninklijke familie. Wat te denken van het blik voor de inhuldiging van Wilhelmina, of het bijzondere blik ter gelegenheid van het huwelijk van Willem Alexander en Maxima?

Werp gerust een blik op ons assortiment of bestel jouw favoriet eenvoudig online.  

Wilhelmina pepermunt werd in 1892 ontwikkeld door de firma Fortuin, ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het bedrijf. Tegelijkertijd was het een extra bijzonder eerbetoon aan de toen 12-jarige Koningin Wilhelmina. Het pepermuntje viel in de smaak bij de Koninklijke Familie en daarom zijn we sinds 1896 hofleverancier. Inmiddels zijn we vele innovatieve producten verder. Ze zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit, vaak vegan en zoveel mogelijk duurzaam verpakt.