Ingrediënten

Een deel van de Wilhelmina producten bevat gelatine (gelatine is een eiwitproduct van dierlijke oorsprong). Om er zeker van te zijn of een Wilhelmina product gelatine bevat kunt u de ingrediëntenlijst op de verpakking controleren. Meer informatie over gelatine kunt u vinden bij de vraag: ”Hoe zit het met gelatine in snoepproducten?”

Category: Ingrediënten

Gelatine is een eiwitproduct van dierlijke oorsprong, dat in zeer veel producten wordt toegepast ( o.a. in kwarktaart, pudding, vruchtensappen, jam, koek, bier, medicijnen etc.). Bij een aantal Wilhelmina producten is dit ingrediënt essentieel voor de bindingskracht van het product. Momenteel zijn er (nog) geen plantaardige vervangers voorhanden. Indien een product gelatine bevat dan staat dit altijd op de verpakking vermeld. Vegetariërs of aanhangers van bepaalde religies die gelatine willen mijden, raden wij aan de ingrediëntendeclaratie op de verpakking goed te lezen. Indien wij gebruik maken van gelatine, dan gebruiken wij altijd rundergelatine in onze Wilhelmina pepermunt.

Er zijn ook verschillende Wilhelmina producten vrij van gelatine, zoals de Wilhelmina Mints, Wilhelmina Softmints en binnenkort zijn ook de Wilhelmina pepermuntjes in de horeca vrij van gelatine. Je kunt de vegan producten herkennen aan het vegan logo op de voor- of achterkant van de verpakking!

Category: Ingrediënten

Wilhelmina pepermunt is glutenvrij.

Category: Ingrediënten

Wilhelmina Pepermunt in de doosjes hebben de volgende ingrediëntendeclaratie:
Suiker, gemodificeerd aardappelzetmeel, gelatine (rund), glansmiddel (stearinezuur), natuurlijk munt aroma, anti-klontermiddel (magnesiumstearaat).

 

Voor de andere Wilhelmina pepermunt producten is de ingrediëntendeclaratie als volgt:
Suiker, gemodificeerd aardappelzetmeel, gelatine (rund), glansmiddel (stearinezuur), natuurlijk muntolie, anti-klontermiddel (magnesiumstearaat).

 

 

Category: Ingrediënten

Een deel van de Wilhelmina producten bevat gelatine (gelatine is een eiwitproduct van dierlijke oorsprong). De producten die vrij zijn van gelatine, en daardoor geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten, kun je herkennen aan het vegan logo op de voor- of achterkant van de verpakking.

Meer informatie over gelatine kunt u vinden bij de vraag: ”Hoe zit het met gelatine in snoepproducten?”

Category: Ingrediënten

Alle producten van Wilhelmina pepermunt bevatten als één van de belangrijkste smaakmakers suikers. Alle soorten suikers voorzien je lichaam van energie, maar niet van de nodige vitamines, mineralen en vezels. Onderzoek heeft uitgewezen dat het eten van te veel suikers kan bijdragen aan het ontstaan van verschillende gezondheidsklachten en overgewicht. Het Voedingscentrum adviseert daarom voor volwassenen een maximale dagelijkse inname van 90 gram suiker. Als producent van suikerhoudende producten voelt Fortuin zich betrokken om consumenten te helpen zich hiernaar te leven.
 
Het is dus van belang om niet te veel suikers te consumeren en tevens gevarieerd te eten. Dat geldt ook voor de consumptie van onze pepermunt. Een pepermuntje bevat ongeveer 4.6 gram suiker, wat gelijk staat aan 18.8 kcal. We stellen de consument graag in staat om op de dagelijkse inname van suiker te kunnen letten door er voor te zorgen dat de consument deze beslissing kan baseren op de juiste informatie. Daarvoor vermelden we de hoeveelheid suikers die onze producten bevatten op de verpakking van onze producten.
 
Als vooraanstaand producent van pepermunt volgen we tevens de meest recente ontwikkelingen omtrent alternatieve grondstoffen op de voet, om zo een evenwichtig assortiment aan te kunnen bieden. Een voorbeeld hiervan zijn de suikervrije alternatieven van Fortuin.
 
Voor meer informatie over het belang van gezonde voeding en een actieve levensstijl verwijzen we je graag door naar het Voedingscentrum.
 
Heb je nadere vragen over suikers en onze producten, dan kun je een mail sturen naar info@fortuin.com en wij vertellen er graag meer over.
 
Blijf vooral genieten, maar doe het wel bewust!

Category: Ingrediënten

Load More