Veel gestelde vragen

Diverse Wilhelmina Pepermunt artikelen zijn online te bestellen bij o.a. Hollandwebwinkel.nl en Hollandgeschenkpakket.nl.

Category: Algemeen

Wij vinden het erg vervelend dat het product niet aan uw verwachtingen voldoet en willen dan ook graag onderzoeken wat het probleem is. Daarom zouden wij het ten zeerste op prijs stellen indien u het product in originele verpakking naar ons opstuurt. Daarnaast zouden we graag de volgende gegevens ontvangen (voor zover bekend) om onze kwaliteitsdienst zo goed mogelijk te informeren:
– Uw naam, adres en telefoonnummer
– Omschrijving van de klacht
– Houdbaarheidsdatum van het product
– Winkel / locatie waar u het product heeft gekocht / verkregen
– Datum waarop het product is gekocht / verkregen

Wij verzoeken u vriendelijk bovenstaande informatie tezamen met het product in originele verpakking gratis op te sturen naar:
Fortuin Dockum BV
Antwoordnummer 452
9100 WB Dokkum
T.a.v. de Kwaliteitsdienst
(Postzegel niet nodig)

Wij danken u hartelijk voor uw medewerking en zullen u na ontvangst van de klacht zo spoedig mogelijk bericht geven.

Category: Algemeen

Een deel van de Wilhelmina producten bevat gelatine (gelatine is een eiwitproduct van dierlijke oorsprong). Om er zeker van te zijn of een Wilhelmina product gelatine bevat kunt u de ingrediëntenlijst op de verpakking controleren. Meer informatie over gelatine kunt u vinden bij de vraag: ”Hoe zit het met gelatine in snoepproducten?”

Category: Ingrediënten

Een bedrijfsbezoek is alleen mogelijk op uitnodiging en op basis van een zakelijke relatie met Fortuin. De reden hiervoor is dat de fabriek niet is ingericht op het voortdurend ontvangen van bezoekers. In onze fabriek staat (voedsel) veiligheid en hygiëne voorop. Bovendien kan frequent bezoek in de fabriek gemakkelijk de aandacht afleiden van productiemedewerkers, die verantwoordelijk zijn voor een constante hoge kwaliteit van onze producten.

Category: Algemeen

Gelatine is een eiwitproduct van dierlijke oorsprong, dat in zeer veel producten wordt toegepast ( o.a. in kwarktaart, pudding, vruchtensappen, jam, koek, bier, medicijnen etc.). Bij een aantal Wilhelmina producten is dit ingrediënt essentieel voor de bindingskracht van het product. Momenteel zijn er (nog) geen plantaardige vervangers voorhanden. Indien een product gelatine bevat dan staat dit altijd op de verpakking vermeld. Vegetariërs of aanhangers van bepaalde religies die gelatine willen mijden, raden wij aan de ingrediëntendeclaratie op de verpakking goed te lezen. Indien wij gebruik maken van gelatine, dan gebruiken wij altijd rundergelatine in onze Wilhelmina pepermunt.

Er zijn ook verschillende Wilhelmina producten vrij van gelatine, zoals de Wilhelmina Mints, Wilhelmina Softmints en binnenkort zijn ook de Wilhelmina pepermuntjes in de horeca vrij van gelatine. Je kunt de vegan producten herkennen aan het vegan logo op de voor- of achterkant van de verpakking!

Category: Ingrediënten

Wilhelmina pepermunt is glutenvrij.

Category: Ingrediënten

Verzoeken om geldsponsoring worden niet in behandeling genomen.
Verzoeken om productsponsoring worden daarentegen individueel beoordeeld, en betreft altijd de per stuk verpakte Wilhelmina Pepermunt. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u een email te sturen of het contactformulier op de website in te vullen onder vermelding van de volgende informatie:
– Naam en beschrijving van het doel
– Aantal deelnemers / bezoekers
– Gewenst aantal per stuk verpakte Wilhelmina Pepermuntjes
– Uiterlijke datum waarop u het product nodig heeft
– Afleveradres

Klik hier om het contactformulier in te vullen of stuur een email naar info@fortuin.com.

Category: Algemeen

Wilhelmina Pepermunt in de doosjes hebben de volgende ingrediëntendeclaratie:
Suiker, gemodificeerd aardappelzetmeel, gelatine (rund), glansmiddel (stearinezuur), natuurlijk munt aroma, anti-klontermiddel (magnesiumstearaat).

 

Voor de andere Wilhelmina pepermunt producten is de ingrediëntendeclaratie als volgt:
Suiker, gemodificeerd aardappelzetmeel, gelatine (rund), glansmiddel (stearinezuur), natuurlijk muntolie, anti-klontermiddel (magnesiumstearaat).

 

 

Category: Ingrediënten

Een deel van de Wilhelmina producten bevat gelatine (gelatine is een eiwitproduct van dierlijke oorsprong). De producten die vrij zijn van gelatine, en daardoor geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten, kun je herkennen aan het vegan logo op de voor- of achterkant van de verpakking.

Meer informatie over gelatine kunt u vinden bij de vraag: ”Hoe zit het met gelatine in snoepproducten?”

Category: Ingrediënten

In 1977 werd de eerste luxe bus Wilhelmina Pepermunt uitgegeven ter ere van het 135 jarig bestaan van Fortuin Dockum B.V. Door de jaren heen zijn er in totaal 32 verschillende versies verschenen. Onderaan de pagina vindt u een bestand met daarin foto’s van alle blikken, jaargang en beknopte informatie.

Naast de reguliere Wilhelmina Pepermunt bussen is er tussen 1995 en 2000 een serie Delfts Blauwe elfsteden bussen uitgebracht:
1 Bolsward – Harlingen
2 Franeker – Dokkum
3 Leeuwarden
4 Sneek – IJlst
5 Sloten – Stavoren
6 Hindeloopen – Workum

Daarna zijn er nog een tweetal reguliere Delfts Blauwe bussen uitgegeven: één met een afbeelding van Amsterdam en één met een afbeelding van Dokkum. Momenteel is alleen het blik met de afbeelding van Dokkum verkrijgbaar.

Wilhelmina Blikken  (PDF)

Category: Algemeen

Heeft u een andere vraag, aarzel dan niet het contactformulier in te vullen.

Category: Algemeen

Alle producten van Wilhelmina pepermunt bevatten als één van de belangrijkste smaakmakers suikers. Alle soorten suikers voorzien je lichaam van energie, maar niet van de nodige vitamines, mineralen en vezels. Onderzoek heeft uitgewezen dat het eten van te veel suikers kan bijdragen aan het ontstaan van verschillende gezondheidsklachten en overgewicht. Het Voedingscentrum adviseert daarom voor volwassenen een maximale dagelijkse inname van 90 gram suiker. Als producent van suikerhoudende producten voelt Fortuin zich betrokken om consumenten te helpen zich hiernaar te leven.
 
Het is dus van belang om niet te veel suikers te consumeren en tevens gevarieerd te eten. Dat geldt ook voor de consumptie van onze pepermunt. Een pepermuntje bevat ongeveer 4.6 gram suiker, wat gelijk staat aan 18.8 kcal. We stellen de consument graag in staat om op de dagelijkse inname van suiker te kunnen letten door er voor te zorgen dat de consument deze beslissing kan baseren op de juiste informatie. Daarvoor vermelden we de hoeveelheid suikers die onze producten bevatten op de verpakking van onze producten.
 
Als vooraanstaand producent van pepermunt volgen we tevens de meest recente ontwikkelingen omtrent alternatieve grondstoffen op de voet, om zo een evenwichtig assortiment aan te kunnen bieden. Een voorbeeld hiervan zijn de suikervrije alternatieven van Fortuin.
 
Voor meer informatie over het belang van gezonde voeding en een actieve levensstijl verwijzen we je graag door naar het Voedingscentrum.
 
Heb je nadere vragen over suikers en onze producten, dan kun je een mail sturen naar info@fortuin.com en wij vertellen er graag meer over.
 
Blijf vooral genieten, maar doe het wel bewust!

Category: Ingrediënten

Yes! We are proud to inform you that all our products are completely 100% Gluten free!

Category: Ingredients

Not all Wilhelmina Mints are suitable for halal consumption. Please check the ingredient declaration on the package to be sure if a product contains gelatine or not. For more information about gelatine please check ”What are the actual facts about gelatine in candy?”

Category: Ingredients

Not all Wilhelmina Peppermints are suitable for halal consumption. Please check the ingredient declaration on the package to be sure if a product of Fortuin contains gelatine or not. For more information about gelatine please check ”What are the actual facts about gelatine in candy?”

Category: Ingredients

Gelatine is an animal protein that is used in many products (E.g. Cheese cake, pudding, fruit juices, marmalade, cookies, beer, medicines etc.). For some of the Wilhelmina Mints this ingredient is necessary for the binding strength of the product. At this moment there are no plant substitutes for gelatine. Vegetarians or people who are affiliated with a particular religion and want to avoid gelatine can always check the ingredient declaration at the back of the package. In our Wilhelmina products we use beef gelatine.

Category: Ingredients

First of all it should be said that it’s very unfortunate that the product you bought didn’t met your expectations and therefore we would like to investigate the cause of the problem. If it’s possible you may send the product in its original package to us (address can be found below). Besides, we would like to receive the following data to support our quality service:

  • Your name, address, e-mail and phone number
  • Description of your complaint
  • Best before date
  • Store/location where you bought the product
  • Date you bought the product

Please send the foregoing information as well as the original package to:

Fortuin Dockum B.V.
PO Box 31
9100 AA Dokkum
The Netherlands
Attn.: Quality service

Thank you very much for your cooperation. We will inform you as soon as we received your complaint.

Category: General

Load More